Review | Tula Free To Grow Draagzak Van Newborn Tot Dreumes

2 oktober 2023

Ik ben de trotse mama van mijn bijna 1-jarige dochtertje Loïs. Bijna geen baby meer, maar wát vinden we het nog fijn om lekker met de Tula draagzak op pad te gaan. Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om deze fijne draagzak te reviewen, juist nu Loïs wat ouder is en we 'm nog steeds heel veel gebruiken.


Meest comfortable draagzak

De Tula Free To Grow draagzak staat absoluut bovenaan als het gaat om comfort. Ik heb 2 andere draagzakken geprobeerd, waaronder de gehypte Artipoppe, maar deze vind ik verreweg het fijnst. Het is perfect voor zowel een pasgeboren baby als een dreumes. Het unieke systeem waarmee je de breedte en hoogte van de drager kunt aanpassen, maakt het heel makkelijk om de draagzak aan te passen aan de groei van je kleintje. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor ik zelfs na een uur lopen geen drukplekken of pijn op mijn schouders / rug krijg. 

Leuke designs

De Tula Free To Grow draagzak is niet alleen functioneel, maar ook leuk en stijlvol. Ik koos voor de neutrale kleur 'sand' in een linnen stof, dat er niet alleen geweldig uitziet maar ook bij elke outfit past. Vind ik natuurlijk best belangrijk ;) De stof voelt duurzaam aan en is tegelijkertijd zacht voor dat kleine wangetje wat er lekker op rust. Het ontwerp is eenvoudig in tegenstelling tot andere modellen zoals de Explore. Dat vind ik een pluspunt: niet te sportief, gewoon mooi en basic. Maar, voor de liefhebbers zijn er juist ook enorm veel leuke printjes en kleurtjes dus voor ieder wat wils.

Makkelijk af te stellen

Het gebruiksgemak van deze draagzak is over het algemeen geweldig, maar het vergt wel wat oefening om de banden goed aan te passen voor de juiste pasvorm, vooral als de kleine er al in zit. Echter met een beetje geduld en het volgen van de instructies via een YouTube filmpje had ik het na 3 keer helemaal door en kon ik zelfstandig Loïs in en uit de draagzak halen.

Veiligheid

Veiligheid is mijn hoogste prioriteit als het gaat om babyproducten, en de Tula Free To Grow draagzak voelt gelukkig super steady aan. De gespen en sluitingen zijn stevig en nog nooit los geschoten (ze hebben dan ook een extra elastiek wat dat eventueel zou tegenhouden) en ik voel me volledig op mijn gemak bij het dragen in deze draagzak, ook nu Loïs ruim 8 kilo weegt. Bovendien heeft de draagzak een verstelbaar hoofdsteuntje om het nekje van de baby te ondersteunen, wat ik zeker in het begin heel fijn vond.

Al met al ben ik super tevreden met de Tula Free To Grow draagzak. Het biedt het ultieme comfort voor zowel Loïs als ikzelf, is veilig in gebruik, heeft een neutraal ontwerp (hoewel printjes en kleurtjes er zeker zijn!) en is zijn prijs zeker waard. Ik gebruik 'm nog elke dag als Loïs en ik samen de hond uitlaten en ook als ik merk dat Loïs moe en hangerig wordt en we bijvoorbeeld nog onderweg zijn met de wagen (hij ligt standaard in het bakje onder in de wagen). Vind je het leuk om meer reviews van baby producten te lezen? Laat het weten in de comments en wie weet komen er meer handige reviews online :)


Een reactie posten