Wimpers & Wenkbrauwen Super Snel Laten Groeien Met Castor Olie (Voor & Na)

18 augustus 2022

Willen we niet allemaal lange wimpers en volle wenkbrauwen? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben ik van nature niet gezegend met volle wenkbrauwen. Over mijn wimpers mag ik niet klagen gelukkig, maar die wenkies... tsja, het zou heerlijk zijn om wakker te worden en al iéts van een gezichtsuitdrukking te hebben. Voordat ik deze tip toepaste had ik amper wenkbrauwen. Niets meer dan twee vormloze smalle streepjes. Totdat ik ontdekte dat castor olie onwijs goed is voor je wimpers en wenkbrauwen! Ze groeiden bij mij als kool, waardoor ik nu oprecht volle natuurlijke wenkbrauwen heb. Lees gauw verder, dan vertel ik je welke castor olie het beste werkt.

Wenkbrauwen en wimpers groeien met castor olie ervaring

Ik hoorde een tijdje terug van een make up artist (weet even niet meer wie) dat zij haar wenkbrauwen dus in razend tempo heeft laten aangroeien door castor olie te gebruiken. Dit werkt ook voor je wimpers. Maar wat is het dan in castor olie waardoor die haartjes zo hard groeien? Dat heeft te maken met de combinatie van vitaminen in de castor olie én de dikte van de olie. Castor olie is relatief dik, niet zo waterig als olijf olie bijvoorbeeld. Daardoor blijft de olie extra lang tussen de haartjes zitten en trekt langzaam in. De vitaminen in castor olie stimuleren de doorbloeding in de haarwortels en geven ze als het ware een boost om de haartjes te laten groeien. Niet alleen worden ze langer, ze worden ook merkbaar dikker! Mijn wenkbrauwen hebben nu zelfs van die stugge, gekrulde haren die ik moet bijknippen omdat het anders een oerwoud wordt... wie had dat ooit gedacht ;)

De reden dat castor olie zo goed is voor de haargroei, is doordat de olie dus redelijk dik is en daardoor lang op de haartjes en haarwortels blijft zitten om in te trekken. De olie is dan ook perfect om 's avonds voor het slapengaan aan te brengen. Ik zag na 1 week al een groot verschil, maar na 1maand zagen anderen het ook.Welke castor olie is het best om wenkbrauwen en wimpers te laten groeien?

Mijn ervaring is dat het merk niet uitmaakt, zo lang het maar 100% castor olie is en niet een mix met bijvoorbeeld vitamine E olie. Ik gebruik nu de castor olie van de Action en die is echt top! Bol.com verkoopt dezelfde, maar dan een paar euro duurder.  Een extra tip voor het boosten van de haargroei, is het gebruik van een naaldenroller oftewel een dermaroller . Zo'n roller maakt miniscule gaatjes in je huid, waardoor de olie nog beter opgenomen wordt.

Voor mijn wimpers gebruik ik de castor olie niet meer, omdat mijn wimpers ook zodanig lang zijn dat ik de zijkanten moet bijknippen. Bizar toch?! Ik draag dan ook al lang geen nepwimpers meer. Maar mocht je nou direct langere wimpers willen, dan is het dragen van nepwimpers natuurlijk ook een uitkomst. In dit artikel deel ik mijn tip waardoor je nepwimpers tot wel 5 dagen nonstop blijven zitten.

Hier zie je de voor foto, dit was in mei genomen. Er zijn vooral weinig haartjes aan het eind van mijn wenkbrauwen. Rechts is in juli genomen. Veel meer haartjes en ze zijn ook zeker stugger/dikker geworden.

Een reactie posten