7 Beste Acoholvrije Wijnen, Champagne, Vega Sushi, Filet Americain & Paté Tijdens Je Zwangerschap

17 mei 2022

Ik heb als ultieme wijn  lover altijd geroepen 'als ik ooit zwanger ben wordt het echt afzien om geen wijn te mogen drinken'... En klopt dat nu, nu ik zwanger ben? Ja en nee. Ja als in: ik ruik wel eens aan de rode wijn van anderen en dan denk ik : oooh wat zou dit heerlijk zijn. En nee als in: het kost me geen moeite om me daar vervolgens overheen te zetten want ik weet waar ik het voor laat. Niets is nu belangrijker dan mijn kleine meisje dat goed moet groeien en gezond moet worden én blijven. Maar toch zijn er heus wel voedingsmiddelen die ik mis nu ik ze even niet mag eten. Gelukkig heb ik voor de meeste een prima alternatief gevonden! 😍


De lekkerste alcoholvrije rode wijn

Op nummer een: een goede rode wijn, want daar kon je me altijd erg blij mee maken. Ik heb dan ook lang moeten zoeken naar een alcoholvrije wijn die je écht het idee van rode wijn geeft, in plaats van mierzoete druivensap. Mijn favoriet: Lindeman's Rood alcoholvrij voor €3,99 voor een flesje van 375 ml. Deze schotelde ik mijn man per ongeluk voor, ik had niet in de gaten dat dit de alcoholvrije was. Hij had het glas bijna op toen hij zei: het lijkt wel of hier helemaal geen alcohol in zit. Toen pas realiseerde we ons dat het alcoholvrije wijn was. Dat zegt dus wel wat, want bij de meeste alcoholvrije rode wijn dacht ik na één slok: bah, dit is geen wijn. Welke wijn ook oprecht lekker is: Mucho Mas 0.5 Tinto voor €5,69 per 750 ml. Dit is een 0.5% rode wijn, wat betekent dat er 0.5% alcohol in zit en dat mag dus onder de noemer alcoholvrij verkocht worden. Fun fact: in een glas sinaasappelsap zit meer natuurlijke alcohol.
De lekkerste alcoholvrije witte wijn

Witte wijn is vandaag de dag écht grotendeels prima wanneer het op de alcoholvrije variant aankomt. Ik heb één keer een wit wijntje geproefd wat wel dubbelfris leek, maar verder ben ik wel blij met wat er momenteel op de markt is. Faber is een fijn wit wijntje met een lichte bubbbel, verkrijgbaar bij gall &  gall voor €5,99 per 750 ml. Feather is ook erg lekker, verkrijgbaar bij de AH voor €3,99 voor een fles van 750 ml. Wat me opvalt: vrijwel alle alcoholvrije witte wijnen hebben een lichte bubbel erin. I like it!


De lekkerste alcoholvrije champagne

Met stipt op nummer 1: Vinada Sparkling Gold! De duurste in dit rijtje met wijn/bubbels - hoewel dit voor champagne natuurlijk een koopje is -  maar ook de lekkerste. Voor €7,99 voor 750ml heb je een heerlijke alcoholvrije champagne met een stevige smaak en echt lekkere afdronk. De Faber en Feather wijntjes lijken hierop, maar zijn wat subtieler. Vinada heb ik ooit ontdekt doordat ik het hier op Lifebeautystyle.nl mocht reviewen  en dit vond ik zo lekker dat ik het al ruim voor mijn zwangerschap regelmatig dronk.


Vega paté

Ik was altijd erg fan van leverworst op een cracker, zo lekker hartig! Maarja, daar zit erg veel vitamine A in en een teveel daarvan is niet goed tijdens je zwangerschap. Ik eet daarom helemaal geen paté en leverworst meer, want er is een heerlijk alternatief! Er is echter maar één merk waar ik de paté echt lekker van vind; Kips vega paté. Alle andere van supermarkt huismerken en van Garden Gourmet en Vivera vind ik erg soja-achtig en kruimelig, totaal niet zoals echte paté. Die van Kips heb ik ooit per toeval ontdekt doordat ik dacht gewone smeerleverworst te kopen, maar ik graaide ernaast en pakte de vega variant. Harstikke lekker en zonder al die vitamine A.


Vega filet Americain

Mijn man en ik genoten heel regelmatig van een kaasplankje, met wijn, paté en natuurlijk filet americain. Dit was voor mij een lange zoektocht, want bah bah wat smaken de meeste chemisch en soja-achtig. Bij de Lidl heb ik dé vega filet amercain gevonden die écht heerlijk is, al helemaal met een uitje en peper erop. Ik heb een heel bakje in mijn eentje opgegeten. Écht een aanrader.


Supermark kaasjes

Bij de meeste kaaszaken vind je kaasjes van rauwe melk gemaakt; deze kun je tijdens je zwangerschap beter links laten liggen ivm met een mogelijke listeria besmetting. Side note: ik heb een keer een aantal kaasjes bij de kaaszaak gevonden (na alles met de verkoper gecheckt te hebben) die van gepasteuriseerde melk gemaakt zijn, maar er was niet veel keuze. Gelukkig hebben de meeste supermarkten ook prima kaasjes die - kijk maar naar de lange houdbaarheidsdatum- bijna allemaal van gepasteuriseerde melk zijn gemaakt. In de supermarkt zie je dit ook makkelijk terug op de etiketten. Zo geniet ik regelmatig van een kaasplankje met roombrie, saint paulin, petit douravel en manchego kaas... yumm!


Vegan sushi

Toen ik net aan mijn beste vriendin had verteld dat ik zwanger ben, riep ik er meteen bij: onze sushi dates kunnen dus voorlopig niet doorgaan. Totdat ze me erop attendeerde dat er zowel via thuisbezorgd en deliveroo, als in sushi restaurants echt prima vega sushi is! Zo heb ik sushi op met vega zalm, maar natuurlijk ook suhsi met komkommer, ei en avocado. In combinatie met die heerlijke sojasaus is de vega sushi echt een goed alternatief voor sushi met rauwe vis.


Waar ik geen goed alternatief voor heb gevonden is een goede vega salami of droge worst. Ik houd  echt enorm van die worstjes met knoflook of truffel. Hoewel deze gedroogd zijn bestaan dit wel grotendeels uit rauw vlees. Heb jij nou de ultieme tip voor goede vega worst vervangers, laat het weten in de reacties!

Een reactie posten