Documentaire Reflectie | Over Zelfbeeld & Plastische Chirurgie (Mijn Neus Correctie Met Fillers)

6 juli 2021

Als er één populair onderwerp is op Life, Beauty, Style, dan is het wel cosmetische ingrepen. Ik ben bewust heel open over mijn eigen ervaringen met botox, fillers en natuurlijk mijn bijna-life-changing neuscorrectie met fillers, Ik merk namelijk al jaren dat er nog steeds een taboe rust op iets aan jezelf willen veranderen. "Ben gewoon blij met hoe je bent" of "De natuur heeft je zo gemaakt" zijn opmerkingen die vaak gemaakt worden. Maar wat als dat voor een ander niet gaat? Wat als een ander door middel van een cosmetische ingreep die onzekerheid kan aanpakken en daardoor beter in zijn of haar vel zit? Precies daarom ben ik vóór cosmetische ingrepen en vooral: openheid daarover. Daarom vond ik het ontzettend gaaf dat ik benaderd werd door een groepje studenten die voor hun minor de documentaire Reflectie wilden maken. 


Twee maanden geleden kreeg ik een berichtje van een groep studenten uit Groningen die een documentaire ging maken over de invloed van het 'perfecte plaatje' door social media en plastische chirurgie op je zelfbeeld. Door mijn blog en YouTube video over mijn liquid nosejob hadden ze mij gevonden en vroegen ze mij om mijn verhaal te doen voor deze docu. Ook hebben ze een cosmetisch arts geïnterviewd en verschillende mensen gevraagd naar hun zelfbeeld en wat zij vinden van cosmetische ingrepen. Ik wist van te voren al dat zij deze documentaire gingen presenteren op hun school, maar toen ik de docu voor het eerst zag kon ik alleen maar denken: dit is zó gaaf en professioneel gedaan... en daarnaast ook indrukwekkend om te zien hoe het zelfbeeld van anderen is, wat voor invloed social media heeft en hoe men aankijkt tegen cosmetische ingrepen. Ik vond het dus té goed om er zelf niets mee te doen. Daarom heb ik gevraagd of ik de docu mag delen en dat mocht😁

Bekijk hieronder de documentaire Reflectie. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. En zoals ik in de video ook aangeef: alle credits gaan naar de toppers die deze docu zó goed in elkaar hebben gezet.

Een reactie posten