"Je Kunt Toch Beter Focussen Op Social Media?" Waarom Ik In 2021 Nog Steeds Liever Blog

11 juli 2021

In een tijdperk waarin social media meer booming than ever is, zou je denken dat je als blogger รณรณk de focus gaat verleggen naar bijvoorbeeld instagram of tiktok. Die vraag krijg ik dan ook wel eens - of een verbaasde opmerking in de trant van: 'huh jij hebt maar 1400 volgers op Instagram' wat in vergelijking met veel influencers die er +10.000 hebben inderdaad niet veel is. Toch is het voor mij een heel bewuste keuze om juist niet te focussen op social media, maar op kwalitatieve content op mijn blog. En sinds kort ook weer mijn YouTube kanaal. Maar waarom blog ik half 2021 nog steeds liever dan dat ik mij op social media focus?


Met +200 downloads is mijn e-book ๐’๐ฎ๐œ๐œ๐ž๐ฌ๐ฏ๐จ๐ฅ ๐›๐ฅ๐จ๐ ๐ ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘/๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ’ zodanig succesvol gebleken dat ik momenteel bezig ben met een nieuw e-book. Daarom is mijn huidige e-book ๐—ก๐—จ te downloaden voor slechts €5-,. Met 14 jaar blog ervaring heb ik al mijn kennis gebundeld en deel ik in dit e-book de beste tips en gratis tools (die je juist niรฉt overal online vind) zodat jij ook kunt bloggen mรฉt succes!


Wist je dat je je linkbuilding kunt boosten door je link te publiceren op gratislinkbuilding.com ?

 

Social media posts verschijnen niet in Google. Blogartikelen & video's wel.

De reden dat ik al meer dan 10 jaar blog, is omdat ik het heerlijk vind om content te maken die van mij is, die ik kan inrichten en vertellen zoals ik dat wil... en waarmee ik ook nog eens anderen kan inspireren of helpen. Natuurlijk kun je anderen ook op social media inspireren en helpen, maar dit werkt toch wel anders dan een blog of video op YouTube. Google en YouTube zijn zoekmachines (En Youtube is onderdeel van Google) en dat zijn social media platforms niet. Wanneer jij wat opzoekt, typ je dat in in Google, niet in Instagram. Wanneer jij dus iets zoekt via Google, kom je uit op een webartikel, of soms op een YouTube video. Niet op een Instagram post of Tiktok video. Zoekmachine technisch is het dus niet zo boeiend om een groot bereik te hebben op social media. 

Als voorbeeld neem ik even mijn artikel en YouTube video over mijn neuscorrectie met fillers. Ik krijg wekelijks berichtjes via mijn blog, mail of social media kanalen met vragen over mijn neuscorrectie met fillers. Mijn blogartikel en YouTube video staan namelijk organisch bovenaan wanneer je zoekt op 'neus fillers ervaring'. Het artikel is dan ook ruim 25.000 keer gelezen - en ik heb 'm natuurlijk ook SEO-technisch ingericht zodat het ook veel gelezen zou worden. Maar dat het organisch op 1 staat had ik niet gedacht. Toch is dat precies waarom ik me blijf focussen op mijn blog; omdat ik zo veel mogelijk content wil maken die goed gevonden wordt en dus veel lezers kan helpen of inspireren. YouTube is voor mij minder belangrijk, maar ook bij Google video's staat mijn video op deze zoekterm bovenaan. (een ander blog artikel over fillers staat overigens organisch op plek 3 in Google :)


Bloggen in 2021 en waarschijnlijk ook 2022 en vele jaren verder, zullen voor mij dus gewoon de hoogste prio blijven houden. Want ondanks dat je met hashtags op social media ook een groot publiek kunt bereiken, zul je de รฉcht uitgebreide, inhoudelijke reviews sneller op Google vinden ๐Ÿ˜

4 opmerkingen

 1. Leuk artikel! Heel veel mensen staan hier inderdaad niet bij stil. Je kunt zoveel mensen bereiken met een blog als je SEO-slimme artikelen schrijft. Ik ben meteen je artikel gaan lezen over je ervaring met neus fillers :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind een blog ook veel leuker dan social media. Je kunt ergens veel dieper op ingaan. Sociale media kanalen zoals instagram en twitter vind ik zo oppervlakkig. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, haha. Ik heb vroeger veel geblogd en ben nu sinds kort weer begonnen en ben van plan het voorlopig nog lekker te blijven doen. Vindt het veel te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook, in blogs kun je veel meer diepgang kwijt. Wat leuk dat je weer gaat bloggen! Deel je link gerust hieronder, dan kan ik en anderen je blog ook lezen :)

   Verwijderen