Werkt een trilplaat echt

    Werkt een trilplaat echt

Of een trilplaat echt werkt en goed is voor je calorieverbruik, dat heb ik me lang afgevraagd. Ik heb zelf een trilplaat aangeschaft en dook ondertussen in verschillende onderzoeken om te kijken wat deze beweerden. Of een trilplaat écht werkt, dat lees je hieronder.

Werkt een trilplaat echt: ja en nee

Flauw hé, maar het is wel zo: een trilplaat werkt afhankelijk van je doel. Laten we aannemen dat jouw doel - net als dat van mij - is: vetverbranding en calorieverbruik. Dan is het antwoord: nee, een trilplaat werkt niet. Studies hebben namelijk uitgewezen dat je totaal geen calorieën verbrand door op een trilplaat te gaan staan: je verbrand dan net zo veel calorieën als wanneer je met beide benen op de grond stil gaat staan. Niks extra's omdat de ondergrond trilt dus. De claims zijn dat je vet verbrand en dit dus goed is voor je calorieverbruik, doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dat laatste is zeker waar. Alleen dat is niet voldoende voor verbranding. Je hartslag gaat er bijvoorbeeld niet van omhoog. En het is ook niet zo dat je ál je spieren zodanig intensief aanspant, dat je je spieren traint.

Werkt een trilplaat echt: wel voor de bloedsomloop

Een trilplaat werkt dus wél voor je bloedsomloop. Dat is ook de reden dat je na 15 minuten op de trilplaat rode vlekken op je lijf ziet (net als wanneer je een rondje hebt hardgelopen). Dan denk je al gauw: lekker, dat komt door de vetverbranding. Maar nee, dat komt dus doordat je bloedsomloop gestimuleerd wordt door de trillingen. Dat kan helpen met vermoeide benen of bij het voorkomen van spierpijn na een goede workout. Ik gebruik de triplaat dan ook niet voor afvallen of vetverbranding. Maar wel om ná mijn workout mijn spieren los te trillen en zo spierpijn te voorkomen. 

Dus ja: een trilplaat werkt echt, maar dan wel voor een gezondere bloedsomloop. De trilplaat werkt niét voor verbranding, calorieverbruik of afvallen. Zelf gebruik ik de trilplaat dan ook alleen voor na mijn workouts, niet als work out zelf.

Dit is ook leuk voor jou:


Bekijk de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en de positieve impact ervan op mijn zelfbeeld.Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox