Trilplaat calorieverbruik

  Trilplaat calorieverbruik

Trilplaat en calorieverbruik: je hoopt dat die twee hand in hand gaan. Maar is dat zo? Zorgt een trilplaat echt voor calorieverbruik? En hoeveel dan? Je leest het in dit artikel, zodat jij weet of je eigenlijk wel een trilplaat aan wilt schaffen.

Trilplaat calorieverbruik: werkt dat echt?

Als je alle TellSell reclames moet geloven, dan kun je met de trilplaat moeiteloos calorieën verbruiken en afvallen. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Dat is het dus ook. Vele studies hebben namelijk uitgewezen dat je totaal geen calorieën verbrand door op een trilplaat te gaan staan. Door simpelweg op een trilplaat te staan verbrand je net zo veel calorieën als wanneer je met beide benen op de grond stil gaat staan, niets extra's omdat de ondergrond trilt dus. De claims zijn dat je vet verbrand en dit dus goed is voor je calorieverbruik, doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dat laatste is zeker waar. Alleen dat is niet voldoende voor verbranding. Je hartslag gaat er bijvoorbeeld niet van omhoog. En het is ook niet zo dat je ál je spieren zodanig intensief aanspant, dat je je spieren traint.

Trilplaat calorieverbruik: waar werkt het wel voor?

Nu je weet dat een trilplaat calorieverbruik en verbranding niet stimuleert, vraag je je misschien af: waar is het dan wel goed voor? Voor je bloedsomloop dus. Dat is ook de reden dat je na 15 minuten op de trilplaat rode vlekken op je lijf ziet (net als wanneer je een rondje hebt hardgelopen). Dan denk je al gauw: top, dat komt door de vetverbranding. Maar nee, dat komt dus doordat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dat kan helpen met vermoeide benen of bij het voorkomen van spierpijn na een goede workout. Ik gebruik de triplaat dan ook niet voor calorieverbruik, afvallen of vetverbranding. Maar wel om ná mijn workout mijn spieren los te maken en dus spierpijn te voorkomen.

Mocht je dus al die tijd hebben gehoopt dat een trilplaat calorieverbruik stimuleert, dan moet ik je teleurstellen. Maar als je een betere doorbloeding wilt en spierpijn wilt kunnen voorkomen na het sporten, dan is zo'n trilplaat zo gek nog niet.

Dit is ook leuk voor jou:

Bekijk de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en de positieve impact ervan op mijn zelfbeeld.


Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox