Vibrofit Werkt Niet? Dit Is Waarom

21 april 2023

De zomer komt eraan, dus gaan veel mensen op zoek naar een snelle manier om af te vallen. De Vibrofit is een populaire trilplaat waarmee men hoopt van de hardnekkige kilo´s en cellulitis af te komen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met de Vibrofit trilplaat en vertel ik je meteen waarom deze eigenlijk niet werken - als afvallen je doel is tenminste...

Vibrofit trilplaat werkt niet om af te vallen

Ik val meteen met de deur in huis: de Vibrofit werkt niet om af te vallen. Geen énkele trilplaat werkt namelijk om af te vallen. De Vibrofit trilplaat is een fitnessapparaat dat trillingen gebruikt om spieren te stimuleren en je lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Het wordt vaak gepromoot als een apparaat dat gewichtsverlies kan bevorderen, cellulitis kan verminderen en de spieropbouw kan verbeteren. Gelukkig is het niet alléén maar zo dat een Vibrofit niets doet. Het zal je niet doen afvallen, want: je staat stil op een trilplaat. Je verband geen vet of calorieën, want je bent niet in beweging. Je hartslag gaat er niet van omhoog, je verbetert je conditie niet: je staat stil. Dus kilo´s eraf met een trilplaat? De grootste onzin wat mij betreft, en naar mijn ervaring ook gewoon níet mogelijk. Waar de Vibrofit wel goed voor is, is het afvoeren van afvalstoffen door de trillingen. Daardoor kan cellulitis wel minder worden, maar helemaal weg zal het niet gaan van een Vibrofit.  Wat ook nog fijn is: als je een échte workout hebt gedaan en je gaat daarna 15 min op de trilplaat staan, dan helpt het zeker wel om je spieren van een cooling down te voorzien én spierpijn te voorkomen. Ze worden namelijk lekker los geschud.


Ik zou een trilplaat zoals de Vibrofit dus niet direct afraden, maar het is wel zonde van je geld als je er een aanschaft omdat je hoopt af te vallen. Nog even op een rijtje:

De Vibrofit zorgt wél voor:

  • Het bevorderen van de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verminderen van cellulitis
  • Na een workout maakt het je spieren los en daarmee voorkom je  spierpijn

De trilplaat zorgt niét voor:

  • Kilo's verliezen of vet verbranden (daarvoor moet je calorieën verbranden en dus actief bewegen)
  • Het vervangen van een echte work-out

Een reactie posten