Mádara Skin Teint Review | Opbouwbare Dekking Concealer, CC Cream & Foundation

23 april 2023

Als het op make-up aan komt kan het bij mij twee kanten op: ik houd het echt heel simpel met enkel wat CC cream, mascara en een kleurtje op mijn lippen... of ik pak helemaal uit met concealer, foundation, contouring, nepwimpers etc. Het vaakst kies ik eigenlijk voor die 2e look! Voor beide opties heb ik prachtige producten ontvangen van Mádara - een merk wat ik onlangs heb ontdekt en waar ik eerder ook organic skincare procucten en baby bad producten voor reviewde. Ik ben fan geworden van Mádara, vooral omdat de producten niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet! Lees hieronder verder over de Mádara Skin Teint producten.


Zoals bij de eerdere producten van Mádara heb ik ontdekt dat ze écht van hoogwaardige kwaliteit zijn. Huidvriendelijk, biologisch afbreekbaar en vrij van agressieve chemicaliën en potentiële milieuverontreinigende stoffen. Dat voelt toch wel heel fijn, letterlijk. Ik heb zowel de CC cream als de concealer en foundation dagelijks in gebruik nu en ik merk gewoon niet dat ik makeup op heb. De producten plakken niet, zijn niet vettig of zwaar op de huid en ze glimmen niet. Ik heb van mijzelf best een vette huid, maar meteen al na de eerste keer dat ik deze makeup gebruikte, kreeg ik complimenten dat mijn huid er zo goed uit zag. En vooral: zo mat! Dat zat zo: ik had onlangs een feest waar ik de concealer en foundation graag voor wilde uitproberen. Over het algemeen  ben ik best een party animal  die veelal op de dansvloer te vinden is. Vol in de discolampen, heerlijk! Enige nadeel is dat het altijd zo warm is en ik dan binnen de kortste keren een glimhoofd heb waar anderen bijna hun reflectie in kunnen zien😂 Dat had ik nu dus totaal niet! De producten zijn echt luchtig op je huid.

MÁDARA The Concealer , kleur: vanille

De concealer heb ik in de kleur vanille, één van de lichtere kleuren. Hij kost €20 en zit in een fijne glazen tube met spons applicator. De concealer corrigeert oneffenheden, donkere kringen en rode vlekjes. Het bevat verzorgende sheaboter, hydraterend hyaluronzuur, antioxidantrijke extracten van bosbessen en pioenrozenwortel, evenals vitamine C en E. Het belooft een frisse uitstraling en een langdurig comfortabel gevoel. De concealer is vegan, 99% natuurlijk en verkrijgbaar in 9 tinten. De mate van coverage is medium tot zeer dekkend, want dit is een buildable product. Voor het feest ging ik voor 2 lagen, terwijl één eigenlijk al mijn donkere kringen verdoezelde. Zelfs met 2 lagen voelt het niet cakey en het blend echt ontzettend goed - zowel met een kwast als met een beauty blender. Ik gebruikte de concealer voor de feest look echt als dikke laag om te contouren, maar voor dagelijks gebruik als dunne laag en dan is de coverage ook echt super!

MÁDARA Skin Equal Foundation, kleur: ivory

De Skin Equal Foundation (€33) zit in een fijn pompje - dit vind ik altijd wel zo hygiënisch. Het geeft een natuurlijke dekking en een soft, licht ‘dewy’ glow. Door de combinatie van hydraterende en voedende ingrediënten voelt deze foundation heel luchtig aan op je huid. Het bevat minerale SPF 15, corrigeert imperfecties van de huid zoals dofheid, vaalheid en rode plekjes. Deze foundation is net als de concealer buildable en daardoor in staat om meer of minder dekkend te gebruiken. Skin Equal is ook vegan, 98% natuurlijk en verkrijgbaar in 10 tinten van porcelain tot mocha. De mate van dekking is medium tot zeer dekkend. Ik heb de foundation in een dunne laag aangebracht met een kwast en vervolgens geblend met een beauty blender. In één woord: WAUW. Het leek wel photoshop, zo mat en egaal als mijn huid eruit zag. Ik vind de foundation echt gelijkwaardig aan de meer high end merken zoals de welbekende Luminous Silk foundation van Giorgio Armani - met een prijskaartje van €56.MÁDARA Anti Pollution City CC Cream SPF15, kleur beige

Voor dagelijks gebruik kies ik nu steeds voor de Anti Pollution City CC Cream SPF15 (kost €27). Dit is een verzorgende CC crème mét SPF15. De getinte crème heeft een zijdezachte textuur die de huid beschermt en hydrateert en zorgt voor een vlekkeloze, maar natuurlijk uitziende finish. City CC blendt mooi in de huid en corrigeert imperfecties zoals dofheid, vaalheid, donkere plekjes en roodheid. De crème corrigeert, verzorgt en beschermt tegen urban pollution dankzij het OAK/AOX anti-vervuilingscomplex dat extreem antioxidantrijk is (18 keer krachtiger dan het gangbare, maar synthetische BHT). Daarnaast bevat de CC cream een breed spectrum UVA/UVB-zonwering en diep hydraterend hyaluronzuur. De CC cream is 99% natuurlijk en verkrijgbaar in de tinten light, beige, medium en tan. Mate van coverage: licht tot medium dekking. Ook de CC cream kun je dus in meerdere lagen opbrengen maar ik vind dit niet nodig. Voor een CC cream is de dekking echt uitstekend!

Wéderom super fijne producten van een mooi merk wat ik dus onlangs ontdekt heb. Neem eens een kijkje op de site van Mádara voor meer op het gebied van organic make-up, haarverzorging en skincare :)
Een reactie posten