Opgestoken Haar | De Leukste Kapsels Inspiratie Voor De Zomer

12 april 2023

Als je op zoek bent naar een leuk en luchtig kapsel, dan is een opgestoken hairdo zeker het overwegen waard. Of het nu gaat om een speciale gelegenheid, een avondje uit, of gewoon een dag op kantoor, er zijn tal van opgestoken kapsels die je kunt proberen. En natuurlijk: ideaal voor de warmere zomerdagen!

Hier zijn enkele van de leukste inspiratie-ideeën voor opgestoken kapsels:

Messy Bun

De Messy Bun is een van de meest populaire opgestoken kapsels. Dit kapsel is zowel gemakkelijk te maken als een optie om ´m heel stijlvol te maken. Het enige wat je hoeft te doen is je haar in een losse knot draaien en de uiteinden eruit trekken om een rommelige uitstraling te creëren. Trek je er echt random plukken uit, dan is je knot echt lekker messy en dan kost het werkelijk geen moeite. Dit doe ik vaak als ik even gauw de deur uit moet. Maar snap je deze? Soms wil ik een NETTE messy bun. Juist, een rommelige knot waar de plukjes met de grootste precisie uit gekozen zijn. Dan ziet het er net wat meer gestyled uit, en deze optie kies ik dan ook vaak voor een kantoor dag. Naar mijn mening het leukst met 2 losse plukjes voor langs je gezicht :)Chignon

De chignon is een elegant opgestoken kapsel. Het kapsel is gemaakt door het haar in een knot te draaien en vast te zetten aan de achterkant van het hoofd. Vaak is het haar eerst gekruld om wat meer volume te krijgen. De plukken haar bij een Chignon zijn grover en meer gestyled dan bij een messy bun.Gevlochten Updo

Een gevlochten updo is een heerlijk luchtig kapsel voor elke gelegenheid. Dit kapsel is gemaakt door het haar eerst deels te vlechten en vervolgens in een knot te draaien. Ik vind dit een makkelijke manier om een normaal gesproken simpele knot nét wat leuker te maken. Ook een tip: als je haar wat vetter is is een losse vlecht en daarna een knot een manier om dat wat minder op te laten vallen ten opzichte van een strak naar achter gekamde knot.Lage Knot

De lage knot is een eenvoudig en klassiek opgestoken kapsel. Het kapsel is gemaakt door het haar in een lage knot te draaien en vast te zetten aan de achterkant van het hoofd.  Vaak zie je deze variant met een plukje haar om het elastiek gedraaid zodat je echt alleen haar ziet, zoals hieronder. Ik draag mijn haar vaak zo met een strakke middescheiding en dan juist méga opvallende oorbellen die dan extra in het oog springen.

Al met al zijn er veel opties om een simpele updo nét wat leuker te maken. Ideaal voor de warmte zomerdagen en heel makkelijk classy of feestelijk te maken.


Bekijk hier alle artikelen over haartrends en haarverzoring.

2 opmerkingen

  1. In de voorbeelden van het opgestoken haar vind ik de chignon erg mooi. in de uitleg hoe die te maken zeg je draai het haar in een knot en zet het vast. Hoe draai je het haar in een knot, begin je dan met een staart en elastiekje? Hoe zet je dit vast? Graag je uitleg hierover. Dankjewel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het zelf door een knot te maken met een elastiek en plukken haar losjes daaromheen draaien en die vastzetten met schuifjes (bobbypins). Je kunt dus inderdaad eerst een staart maken en dan met losse plukken de knot vormen met schuifjes :)

    BeantwoordenVerwijderen