Hoe Krijg Je Een Platte Buik?

6 april 2023

 Sinds ik zwanger ben geweest is mijn buik -logisch- niet meer wat het eerst was. En dat hoeft ook niet, want er is iets bijzonder moois gebeurd wat mijn lijf maar mooi even heeft geflikt en dat mag best zichtbaar zijn. Natuurlijk is je hormoonhuishouding ook nog maanden van slag na een bevalling, maar wat ik niet had verwacht is dat mijn buik 2 weken nadat Loïs geboren was, platter zou zijn dan ´ie nu is (een half jaar na Loïs haar geboorte). En dat is dan toch een hormonale kwestie denk ik. Desalniettemin wilde ik kijken of ik daar iets aan kon doen, want ik voel me net wat lekkerder in mijn vel met een platte buik. Gelukkig zijn er een aantal dingen die bij mij heel goed hebben geholpen in het platter krijgen van mijn buik. Lees je mee?Ik zet de dingen die voor mij het meest hebben geholpen bovenaan. Iedereen is anders, maar bij mij persoonlijk hadden deze maatregelen dus het meest effect:

Minder koolhydraten en minder alcohol

Ik besloot een paar weken geleden weer om een maand lang het keto dieet te volgen. Daar viel ik 4 kilo mee af, maar ook daarna toen ik dus wel weer koolhydraten mocht eten, besloot ik het alsnog te minderen ten opzichte van voorheen. Hetzelfde geldt voor alcohol. Want ik merk direct aan mijn buik dat ´ie minder opgeblazen wordt als ik weinig koolhydraten en alcohol binnen krijg. Bovenaan mijn lijstje staat dus niet jezelf afbeulen in een sportschool ;) Je kunt namelijk sporten wat je wil, maar als je buik continu opgeblazen is door wat je eet en drinkt, dan wordt ´ie nooit plat.

Fitness hoepel voor een platte buik

De beste uitvinding ooit voor mensen die wel iéts aan sport willen doen, maar sporten net als ik vreselijk vinden? De fitness hoepel! Een hoelahoop zoals in je kindertijd, maar dan een met gewicht van zo´n 1,5 tot 2 kilo. Het kost even tijd om te wennen want 2 kilo in de lucht houden en een zware hoepel die tegen je buik en spieren aan botst zorgt (bij mij tenminste) in het begin voor aardig beurse en blauwe plekken. Maar qua workout is dit wel de makkelijkste die het langst vol te houden is. Sit-ups of de roeitrainer verzuren echt mijn buikspieren, terwijl je met hoelahoopen minder doorhebt dat je continu je buikspieren aanspant. Daarnaast zorgt de golvende beweging van het hoepelen voor een goede doorbloeding. Ik heb gemerkt dat mijn buikspieren niet alleen sterker werden maar mijn vel ook weer wat strakker.

Roeitrainer

Mijn minst favoriete optie maar zéker effectief om een platte buik te krijgen: de roeitrainer. Ik heb er thuis een en met een workout van 20 minuten heb ik mijn buikspieren, schuine buikspieren, rug én benen getraind. Deze workout is er ook een waar mijn harstlag van omhoog gaat, dus je verbrand er daadwerkelijk vet mee.

Een platte buik krijgen is zeker niet makkelijk en het vergt altijd een aanpassing aan je eten én sporten. Maar er zijn dus meer opties die echt werken dan alleen die saaie sit-ups om je buikspieren te trainen en een platte buik te krijgen :)Een reactie posten