18 november 2020

Ik krijg best vaak vragen op Instagram of in mijn mail over wat voor beauty producten ik gebruik en of ik tips heb voor bepaalde huid problemen. Niet iedereen is gezegend met een super gladde huid, dus n al snel naar producten die je gewoon bij de drogist kan halen. Ik heb echter heel wat tips gegeven hoe het anders kan, maar deze heb ik nog helemaal niet op mijn blog gedeeld! Vandaag laat ik jullie zien hoe je op een 100% organic manier je make up kan verwijderen
.
De laatste tijd ben ik veel gezonder gaan eten. Ik vermijd zo veel mogelijk 'bewerkt' eten waar toegevoegde suikers, kleur en smaak stoffen en conserveermiddelen in zitten. Dat heeft je lijf namelijk helemaal niet nodig! Maar wist je dat er in de meeste beauty producten ook conserveermiddelen, geur en kleurstoffen en vooral: alcohol zit? Die laatste droogt je haar en huid alleen maar uit. Stel nou dat je droog haar hebt, dan koop je al snel een haarmasker, wat vaak vol chemische middelen zit. Je kunt ook gewoon olijfolie of kokos olie in je haar doen; dit een uur laten intrekken en goed uitspoelen. Nu we het toch over kokosolie hebben, lees snel verder wat ik hiermee doet voor mijn make up.

Kokosolie
De kans is heel groot dat jij gezichtsdoekjes of producten van de drogist gebruikt om je make up eraf te halen. Waarschijnlijk ken je ook wel dat branderige gevoel wat je van sommige producten krijgt. Dat komt omdat het merendeel van dit soort producten chemische stoffen en alcohol bevatten. Waarom zou je niet iets gebruiken wat 100% natuurlijk is en van zichzelf al heerlijk ruikt? Ik gebruik tegenwoordig pure kokosolie (pot van de AH) op een wattenschijfje en ga daarmee over mijn gezicht. Zelfs de zwaarste ook make up gaat er makkelijk mee af! Daarna gebruikte ik altijd een toner om alle restjes make up en olie eraf te halen. Daar heb ik natuurlijk ook een verantwoorde vervanger voor gevonden.

Citroensap
Ik gebruik wat druppels citroensap uit een flesje op een nat wattenschijfje om alle makeup en olie helemaal eraf te krijgen. Mijn gezicht voelt er lekker fris en gehydrateerd door en het ziet er meteen helemaal matte uit. Het beste van deze producten is dat je ze overal kunt kopen en het voor alle huidtypes geschikt is. Er zit namelijk geen troep in waar je huid geïrriteerd van zal raken.Wat vinden jullie van deze tips? :)


Een reactie posten