Hoe lang blijven lip fillers zitten?

Heb jij lip fillers of wil je lip fillers? Dan vraag je je misschien af hoe lang ze blijven zitten. Lipfillers zijn een dure uitgave, daarom is het zonde als ze niet lang blijven zitten. Gelukkig zijn er verschillende soorten lip fillers en blijft de ene soort langer zitten in je lippen dan de andere soort. Hoe lang lip fillers gemiddeld blijven zitten, lees je verder op in dit artikel. 

Gemiddeld gezien blijven lip fillers tussen de 3 en 6 maanden zitten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het soort en merk van de lipfillers. Maar ook hoe vaak je lip fillers heb genomen. Sowieso zijn je lippen een ontzettend beweeglijk gebied, waardoor filler daar over het algemeen eerder ‘oplost’ dan bijvoorbeeld fillers in je jukbeenderen.

Welke lip fillers blijven het langst zitten?

Mijn ervaring is dat hoe stugger de filler is, hoe langer deze blijft zitten in je lippen. Zo is restylane heel vloeibaar en is Juvederm (volbella) wat dikker en stugger. Je hebt er over het algemeen ook minder van nodig om meer volume te krijgen. Het zal je niet verbazen dat dit ook de duurdere filler is in deze 2 voorbeelden. Qua prijs-kwaliteit verhouding zou ik altijd gaan voor de duurdere variant en natuurlijk altijd van een erkend merk met een keurmerk. Je betaalt misschien wat meer, maar de filler blijft dan vaak ook langer zitten in je lippen dan een goedkoper merk.

Wat kun je doen om lip fillers langer te laten zitten?

In principe kun je er niet veel aan doen, maar kleine dingen als niet roken en niet veel in de zon zitten (óf een heel goede SPF-bescherming gebruiken) kan de levensduur van de filler in je lippen iets verlengen.

Let er altijd op dat fillers van een erkend merk zijn, zoals Restylane, Kiss, Juvederm of Belotero. Twijfel je? Of heb je lipfillers gevonden bij een kliniek die véél goedkopere behandelingen aanbiedt dan anderen? Dan zit je vaak niet goed. Doe dus goed je research en zoek ervaringen op van anderen.
Dit vind je vast ook interessant


Zó lang blijven deze fillers zitten
Uitgelegd: fillers en risico op blindheid
De bíjna permanente oplossing voor lip fillers

Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox