Factor Maaltijden | Gezond Eten Zonder Boodschappen Of Koken

30 juni 2024

Toen ik voor het eerst van Factor maaltijden hoorde, was ik zo ontzettend benieuwd om het zelf te proberen. Ik was al bekend met maaltijdboxen zoals HelloFresh, alleen werkt Factor anders. Namelijk nóg makkelijker: je hoeft zelf niet te koken! Je hoeft dus geen boodschappen te doen, niet te koken én het scheelt schoonmaken. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht van kant-en-klare maaltijden, zijn Factor maaltijden ook echt gezond en worden ze op bestelling bereid door chef koks. Daarbij selecteren ze gezonde, verse ingrediënten en werken ze samen met diëtisten aan verschillende gerechten zodat er voor elke leefstijl wat wils is. Lees je mee voor mijn ervaring én een mooie korting voor jouw eerste 5 boxen?


Hoe werkt Factor maaltijden?

Ik heb me aangemeld voor Factor en kon meteen mijn maaltijdplan kiezen. Je kan elke week opnieuw kiezen voor een bepaald dieet, zoals Keto, Caloriebewust, Eiwitrijk of Vegetarisch. Daarnaast kun je ook aangeven hoeveel maaltijden je wilt ontvangen, bijvoorbeeld 4 of 18 per week. Éen maaltijd is voor één persoon. Loïs eet nog niet altijd met ons mee dus wij zijn uitgegaan voor 2 personen en 4 dagen maaltijden. We hebben dus een box besteld met 8 verschillende gerechten. We hadden kunnen kiezen voor alle gerechten x2 maar we wilden juist zo veel mogelijk verschillende gerechten proeven dus we hadden ieder telkens wat anders. Alle maaltijden komen in plastic bakjes (dat is het enige wat minder milieubewust is bij Factor) en deze zijn uiteraard food safe dus veilig op te warmen in de magnetron. We konden elke maaltijd 3 minuten op 900Watt in de magnetron zetten en het was ready to eat!

Voor en nadelen Factor maaltijden

Ik heb verschillende voor- en nadelen ontdekt aan Factor maaltijden, maar ik wil wel graag benadrukken dat dit nu eenmaal onze ervaring is en voor jou kan het natuurlijk anders zijn :) Staar je er dus niet blind op😊. Eerst even een shout out voor de kwaliteit en smaak want YUMMY wat waren alle gerechten heerlijk! Ik had soms echt het idee dat ik een maaltijd zat te eten in een restaurant. Al het vlees was lekker mals, de smaken en vooral sausjes pasten overal goed bij en zijn heel anders als wat ik zelf thuis zou maken. Maar nu, door met alle voordelen:

Voordelen van Factor maaltijden
  • Voldoende keuze uit eetstijlen en gerechten. Wij kozen Chef's Special en hadden vooral gerechten met vlees of vis erbij. Denk aan gerechten als kip alfredo, zalm op cheesy bloemkoolrijst, rode curry, butter chicken en grieks rundvlees met feta.
  • Smaakvol en van goede kwaliteit. De vers gekookte maaltijden worden aan de hand van de ‘Schijf van Vijf’-richtlijnen van het Voedingscentrum samengesteld. We vonden het echt heerlijk om eens wat anders te eten dan wat we normaal eten. Daarnaast was de kwaliteit echt goed, zelfs als je nagaat dat alles speciaal voor jou op bestelling wordt bereid en daarna nog 7 á 8 dagen goed blijft.
  • De rust en vrijheid van geen (avondeten) boodschappen, gerechten bedenken, koken en schoonmaken. Dit was echt een heerlijke week! Ik had zelf 2x een avond een etentje dus kon mijn man zelf één van de maaltijden kiezen en had hij toch lekker eten zonder voor één persoon te hoeven koken. Ook de dag dat mijn werk uitliep en ik Loïs ziek moest ophalen van de opvang was het een verademing om niet snel te hoeven koken en schoonmaken.
  • Je kunt zelf bepalen hoeveel gerechten je per week wil, selecteren welke gerechten je wil en je kunt ook een week of meerdere weken pauzeren.
  • Fijne service: ik had wat vragen over een aantal maaltijden al nadat de box besteld was. De service was heel fijn, iemand heeft echt contact opgenomen met de chef om mijn dieetwens te checken.

Nadelen van Factor maaltijden
  • De boxen worden alleen op een zondag of maandag bezorgd. Wij kozen voor zondag zodat we meteen begin van de week niet meer hoefden te koken. Voor ons kwam het dit keer prima uit, maar meerdere opties qua bezorgdagen zou ik wel fijner vinden.
  • Inhoud: wij vonden de maaltijden helaas wel erg weinig. Nu zijn wij wel grote eters en eten we ook vooral aardappeltjes of pasta of rijst ergens bij wat echt vult. De gerechten waren voornamelijk met bloemkoolrijst, meer groenten en saus en vlees of vis dan koolhydraten, terwijl we niet voor keto (koolhydraatarm) gekozen hadden. Als ik de plaatjes op de website zie, lijk het meer dan wat wij kregen. Natuurlijk was het lekker, maar we hadden beide later op de avond weer een rammelende maag. Nogmaals, wij zijn grote eters dus voor jou kan het prima zijn. Stel je kan ooit kiezen voor een extra grote portie, dan zou dat echt een pluspunt zijn. We hadden overigens een gerecht met aardappel partjes en dat was wel voldoende.
  • Prijzig. Tsja, omdat wij het te weinig vonden, vonden we het ook meteen iets te prijzig. Voor 8 maaltijden konden wij dus met zijn tweetjes 4 avonden eten. Daar betaal je €71,92 voor, wat uitkomt op €8,99 per maaltijd. Helemaal prima, maar dan mag het voor ons net wat meer zijn. Maargoed, wellicht kiezen we de volgende keer andere maaltijden die wel wat meer zijn - met meer koolhydraten bijvoorbeeld :)


Conclusie

De voordelen vinden wij zwaarder wegen dan de nadelen. Vooral met een klein kindje en beide een drukke baan is dit echt een uitkomst, en voor de luxe van gezonde maaltijden waar je zelf niets aan hoeft te doen betaal je natuurlijk ook wat. Ik zal dit niet elke week doen, want ik vind koken ook gewoon echt leuk. Maar als wij weken hebben waarbij één van ons meerdere avonden weg is of wanneer mijn man bijvoorbeeld voor werk wat dagen in het buitenland is, dan is dit echt een uitkomst. Gelukkig is het pauzeren van je abonnement heel makkelijk dus dit heb ik voor nu dan ook gedaan. 

40% korting op jouw eerste box + 25% korting op de volgende vier

Omdat ik vooral erg enthousiast bent over de kwaliteit en het gemak / ontzorgen ben ik heel blij dat ik voor jou een mega kortingsactie heb! Als je met mijn code FACTORLIFE40 bij Factor *besteld krijg je 40% korting op je eerste box en op de vier volgende boxen nog 25%. Dat maakt mijn kleine puntje over de prijs natuurlijk helemaal goed :) En sowieso ga ik binnenkort nog een keer bestellen, alleen al om te ontdekken welke gerechten er nog meer zijn. Wil jij het ook proberen?


Bespaar 40% op jouw eerste box en 25% op je volgende 4 boxen. Actievoorwaarden van toepassing*.Stel je kiest net als ik voor 8 maaltijden, dan heb je als je met zijn tweetjes ben voor 4 avonden lekker je eten klaar! Pas je mijn kortingscode FACTORLIFE40  toe dan zie je dus wat je bespaard! Lekker om zo uit te proberen, toch? En de volgende 4 boxen heb je met dezelfde kortingscode dus voor 25% korting. Je kunt dus ook gewoon pauzeren tussen de boxen in😀
Een reactie posten