MÁDARA SOS Sensitive Moisturizer + Night Cream Review

20 december 2023

MÁDARA heeft weer een nieuwe lijn: de SOS+ producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de huid die gevoelig is en snel rood wordt. Ik heb een gecombineerde huid waarbij ik op mijn wangen vaak drogere, rode plekken heb en mijn voorhoofd is juist weer wat vetter. Ik vind het daarom lastig om voor een specifiek huidtype producten te vinden, al heb ik hele goede ervaringen met andere producten van MÁDARA die ik eerder heb gereviewd. Toch was ik erg benieuwd naar deze producten omdat ik wel graag van die wat rodere plekken af wil. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan gauw verder.

Zoals met alle producten van MÁDARA zijn ook de SOS+ night cream en moisturizer vrij van irriterende stoffen zoals parfum.  De ingrediënten zijn er juist op gericht om de huid te kalmeren en hydrateren, waardoor de huid minder rood wordt. 

De SOS+ Sensitive Moisturizer

De SOS+ Sensitive Moisturizer is een geurloze, lichtgewicht en vochtinbrengende crème met een extract van rode algen en hyaluronzuur.  De moisturizer is er vooral op gericht om de huid te hydrateren en kalmeren. Zelf merk ik vaak na het douchen dat de huid rondom mijn wangen droog en rood is. Na een aantal weken heb ik zeker het idee dat mijn huid minder droog is, maar gek genoeg ook dat de huid rondom de T-zone minder vet is. Daar is deze crème niet op ingericht, maar wellicht is dat een gunstig bij effect van de combinatie aan ingrediënten die de huid meer in balans brengen. Ik vind de crème prettig aanbrengen en uitsmeren en daarnaast trekt 'ie goed in. Niets vind ik vervelender dan zo'n zwaar, vettig laagje op je huid maar daar heb je met deze crème dus geen last van :)

De SOS+ Sensitive Night Cream

De MÁDARA SOS+ Sensitive night cream heeft ook een niet-vette formule met een extract van rode algen, hyaluronzuur en jojoba-olie. Deze is erop gericht om de huid te kalmeren door een intensieve hydratatie terwijl je slaapt, waardoor de huid minder reageert, minder rood wordt en minder branderig aanvoelt. Waar de moisturizer voor overdag in een pompje zit, zit de night cream in tube. Allebei werkt dat lekker hygiënisch en makkelijk te doseren. De nachtcreme smeert ook fijn uit en trekt snel in. In de ochtend voelt mijn huid zacht aan en heb ik ook het idee dat de roodheid wat minder is dan een aantal weken geleden. 

Mocht je benieuwd zijn naar andere fijne producten van MÁDARA? Kijk dan eens op de site! 😊

*Ik heb op onderstaande foto wel makeup op mijn wenkbrauwen en lippen maar niet op mijn gezicht


Een reactie posten