De Grootste Beauty Trends Voor 2023

4 januari 2023

Er is niets zo veranderlijk als trends en niets zo snel aan het ontwikkelen als de beauty-industrie. Er zijn dan ook vele mooie beauty trends voor 2023 die het waard zijn om te volgen :) Neem een kijkje hieronder en laat in de reacties weten welke trend jij het gaafst vindt!


Clean beauty blijft groeien: Consumenten zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke en veilige ingrediënten in hun schoonheidsproducten. Dit betekent dat we in 2023 waarschijnlijk een grotere focus zullen zien op "clean beauty" - producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en synthetische ingrediënten. Denk hierbij aan de al reeds popualaire SLS- en SLA vrije shampoos en conditioners.


Meer nadruk op huidverzorging: Hoewel make-up nog steeds populair is én zal blijven, zal er in 2023 een grotere nadruk worden gelegd op huidverzorging. Consumenten willen graag producten die niet alleen hun huid verbeteren, maar ook hun gezondheid en welzijn bevorderen. Echte luxe producten voor je huid die je het gevoel geven van een heuse beauty behandeling. 


Personalisatie wordt belangrijker: Beautyproducten die zijn afgestemd op individuele behoeften zullen populairder worden. Consumenten willen producten die specifiek zijn ontworpen om aan hun unieke behoeften te voldoen, zoals huidtype, kleur en textuur. Een voorbeeld hiervan is de van kleur veranderende foundation. Wat mij betreft een geniale uitvinding!


Duurzaamheid in de beauty-industrie: Net als in andere sectoren, zal de beauty-industrie naar verwachting meer aandacht besteden aan duurzaamheid. Dit kan zich uiten in de vorm van eco-vriendelijke verpakkingen, milieuvriendelijke productieprocessen en ingrediënten die op een duurzame manier worden verkregen.


Technologie speelt een grotere rol:
Van gezichtsherkenning tot augmented reality, technologie zal in 2023 een grotere rol spelen in de beauty-industrie. Consumenten kunnen bijvoorbeeld virtueel make-up uitproberen voordat ze iets kopen, of zelfs gepersonaliseerde huidanalyse krijgen via apps. Gaaf toch?


Meer focus op wellness:
In 2023 zal er een grotere nadruk worden gelegd op wellness en zelfzorg in de beauty-industrie. Producten die stressverlichting en ontspanning bevorderen, zullen waarschijnlijk populairder worden. Dat komt natuurlijk mede door de corona periode waarin we allemaal wel wat zen konden gebruiken.

Met deze mooie trends in het vooruitzicht, is er geen twijfel dat de beauty-industrie in 2023 weer een stap vooruit zal zetten. Of je nu op zoek bent naar natuurlijke producten, op maat gemaakte verzorging of innovatieve technologie, er is voor elke beautyfanaat wat wils.Een reactie posten