Waarom Iets Aan Jezelf Veranderen Helemaal Oké is (Zoals Haartransplantatie Of Tattoo Verwijderen)

27 december 2022

 


Vandaag de dag horen en zien we steeds meer over cosmetische ingrepen bij celebrities en influencers. Maar natuurlijk ook bij ´gewone´ mensen zoals jij en ik. Toch lijkt er nog altijd een taboe op te rusten om iets aan jezelf te willen veranderen. Bij ´iets´ denkt men al gauw aan botox en fillers of operatieve ingrepen, maar ook een haartransplantatie of het verwijderen van een tattoo is iets aan jezelf veranderen. En dat is helemaal oké!

Hé, het is oké… om iets aan jezelf te veranderen


Mijn platform zet ik al jaren in om meer te vertellen over de voor- en nadelen van bepaalde cosmetische behandelingen, met name op het gebied van botox en fillers. Dat doe ik vooral uit eigen ervaring. Maar er is zoveel meer waar je bij een cosmetische kliniek zoals Kliniek Veldhoven voor terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan een haartransplantatie of een tattoo verwijderen. Over het algemeen kijken anderen er minder van op als je voor zo´n behandeling kiest, terwijl dat óók iets aan jezelf veranderen is. En de reden daarvoor is vaak precies hetzelfde als iemand die kiest voor een ander soort cosmetische ingreep: je vindt iets niet of minder mooi aan jezelf en je voelt je zelfverzekerder als je datgene veranderd. Ik vind dat hetzelfde als het gebruiken van make-up of het dragen van hair extensions: ook dat doet men om tijdelijk iets aan het uiterlijk te veranderen. Daar kijkt niemand van op, toch? Ik vind dat hetzelfde moet gelden voor cosmetische behandelingen. Of dat nu gaat om een filler behandeling, een borstvergroting, een haartransplantatie of het verwijderen van een tattoo.


Haartransplantatie bij Kliniek Veldhoven


Het lijkt me goed om ook eens wat andere cosmetische behandelingen te belichten zoals een haartransplantatie. Dit is een behandeling om dun behaarde of kale plekken op te vullen met je eigen haar. Het is een behandeling die in één of twee dagen uitgevoerd kan worden en het resultaat is blijvend. Bij een haartransplantatie worden eigen haarzakjes weggehaald en teruggeplaatst op de kale plek. Zo groeit daar op den duur haar terug en kun je weer genieten van een vollere bos haar. Het is overigens niet zo dat alleen kalende mannen een haartransplantatie kunnen ondergaan, ook steeds meer vrouwen kiezen voor een haartransplantatie. Bijvoorbeeld voor een vollere haargrens of het verlagen van de haargrens.
Een tattoo verwijderen


Ontzettend veel mensen hebben een tatoeage, ik heb er zelf ook een aantal. Ook al weet je dat tattoos permanent zijn, het kan altijd gebeuren dat je er spijt van krijgt. In mijn geval is dat ook zo. Ik wil dan ook over een tijdje mijn tattoo verwijderen.Niet omdat ik het ontwerp zelf niet meer mooi vind, maar omdat de lijnen zijn uitgelopen door littekenweefsel. Als je niet meer tevreden bent over een tattoo dan kun je die in een cosmetische kliniek zoals Kliniek Veldhoven laten verwijderen. Dit gebeurt bij Kliniek Veldhoven door middel van de nieuwste Picoway lasertechniek. Het mooie hiervan is dat er geen littekens achterblijven. De meeste lasersystemen werken met minder hoge golflengtes waardoor er heel veel behandelingen nodig zijn. Daardoor wordt de huid meer belast en ontstaan er wel littekens of een witte waas op de plek waar de tattoo heeft gezeten. Met de PicoWay lasertechniek is dit dus niet het geval en wordt er geen pigment verstoort, alleen inktdeeltjes verwijderd.


Wil je meer weten over een haartransplantatie, het verwijderen van een tattoo of andere cosmetische ingrepen? Bekijk dan de site van Kliniek Veldhoven voor meer informatie over behandelingen en tarieven.

Een reactie posten