Pure Nature | Rozenspray, Vrouwenmantel Tinctuur, Yoni Steam Voor Herstel Na Bevalling

30 november 2022

Op 16 oktober ben ik bevallen van onze prachtige dochter Loïs, mijn bevallingsverhaal kun je hier lezen. Een aantal weken voor de uitgerekende datum ontving ik wat producten van Pure Nature: een webshop in the making, maar via Instagram kun je al producten bestellen :) Het zijn producten die je herstel na de zwangerschap en bevalling kunnen bevorderen, dus ik was er enorm benieuwd naar. Ik neem je mee in mijn ervaring én ik deel een kortingscode verderop in dit artikel.

Rozenspray

De rozenspray is een biologische spray gemaakt van rozen die je op je huid en haar kunt gebruiken, maar ook op je tong kunt sprayen voor een kalmerende werking. Dit leek me wel wat voor tijdens de bevalling. Toen de bevalling wat verder vorderde heb ik de spray vooral op mijn gezicht gesprayed als verfrissing. Ik kon geen parfum of deodorant verdragen, maar de milde geur van rozen vond ik wel echt fijn. Later probeerde ik de spray ook op mijn tong om te kijken of het kalmeerde, maar daar ondervond ik geen verschil in. Wellicht had het juist meer een ontspannende werking kunnen hebben in de begin fase maar toen had ik er niet aan gedacht.

Vrouwenmantel tinctuur

Deze tinctuur is gemaakt van de vrouwenmantel plant en wordt afgeraden om vóór de uitgerekende datum te gebruiken omdat het de baarmoeder stimuleert. Uiteindelijk ging ik 12 dagen over de uitgerekende datum heen, en vanaf dat moment heb ik de tinctuur als druppels door mijn thee gedronken in de hoop dat het wat op gang zou brengen. Dat was niet het geval. Waar het denk ik wel enorm voor geholpen heeft, is het krimpen van mijn baarmoeder en het weinige bloedverlies na de bevalling. Vrouwenmantel staat bekend om haar weefselherstel, bloedstelpende en infectiewerende eigenschappen. Na de bevalling viel het me op dat mijn buik al redelijk plat was. Na 3 dagen was het zo goed als voorheen, wat ik absoluut niet verwachtte. Ook het bloedverlies tijdens en na de bevalling viel me alles mee, dus daar zou deze tinctuur zomaar een groot aandeel in gehad kunnen hebben.

Rozenknopjes

De Rozenknopjes hebben dezelfde verzachtende eigenschappen als de rozenspray. Ze kunnen in het Bevalbad gestrooid worden, op de placenta als je een lotusbevalling wilt of je kunt er thee van zetten. Tijdens mijn bevalling zat ik ook het grootste gedeelte in bad, maar het idee van drijvende Rozenknopjes die tegen me aan zouden komen kon ik niet hebben 😂 Ik dacht van te voren heerlijk sereen in dat bad te dobberen tussen de rozenknopjes, maar op het moment zelf kronkelende ik als een bezetene door dat bad om een beetje met de pijn te dealen. Missie niet geslaagd dus, maar de knopjes hebben een ander doel gekregen.

Postpartum Yoni steam

De Postpartum Yoni steam is een mix van kruiden en planten die het herstel aan je perenium na hechtingen van een knip/scheur kunnen bevorderen. Hier heb ik het meest baat bij gehad! Ik heb er niet letterlijk een stoombadje van gemaakt, maar een soort thee van getrokken - inclusief de rozen knopjes - en die thee heb ik afgekoeld in een peri bottle gedaan. Dat is een soort spuit flesje waarmee je water of in dit geval de Postpartum Yoni steam, tegen je hechtingen aan kan spuiten tijdens of na het plassen. Ik vond dit zo'n enorme verademing! Ik had hechtingen en het idee alleen al van wc papier daar tegenaan bezorgde me kippenvel. Ik heb 2 weken lang na elk toilet bezoek die 'thee' er tegenaan gesprayed en naast dat het daardoor niet zo prikte met plassen, heeft het mijn herstel ook bevordert aangezien ik na 2 weken bijna geen last meer had en het er allemaal goed uit zag.

Baby zalf

Ook heb ik een potje babyzalf, op basis van lanoline, helemaal opgemaakt. Wat een fijn spul! Ik heb het op de schrale plekjes op Loïs haar huidje gesmeerd, op mijn tepels bij tepelkloven, op haar schrale billetjes en zelfs tijdens de bevalling al gebruikt als lippen balsem. (Dat je van al dat puffen droge lippen krijgt is no joke)

10% korting met code MALU10

Omdat ik zo tevreden ben met de producten en ik graag jou als lezer kennis wil laten maken met de natuurlijke producten van Pure Nature, heb ik een kortingscode voor je. Met MALU10 krijg je 10% korting op je bestelling! Je kunt je bestelling via een DM op Instagram plaatsen.
Een reactie posten