Nuva Keukens | Luxe & Ruimte Met Een Kookeiland Keuken

21 maart 2022

Het uitzoeken van een nieuwe keuken is een belangrijke klus die je waarschijnlijk niet héél vaak in je leven zult doen. Gemiddeld vervangen wij Nederlanders elke 15 tot 20 jaar onze keuken. Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken wil je dan ook met verschillende zaken rekening houden. Een tijdloos design misschien? Een praktische indeling waar je lang van geniet? De wensen zullen voor iedereen anders zijn. Neem een kijkje bij Nuva Keukens, waar je bijvoorbeeld een adviesgesprek kunt plannen en een 3D ontwerp kan laten maken. Zo ben je er zeker van dat je écht je droomkeuken kiest.


Toen mijn man en ik voor ons nieuwbouwhuis onze droomkeuken gingen uitzoeken, ging daar ook weken aan voorbereiding aan vooraf. We besloten eerst een woonstijl uit te kiezen en het eens te worden over een kleuren pallet voor de keuken. Tip: maak een moodboard van kleuren en onderdelen zoals apparatuur en kleuren die je belangrijk vindt. Dat hebben wij ook gedaan en dat hielp enorm om in de showrooms door de bomen het bos te blijven zien. Wat wij eigenlijk heel graag wilde, maar waar de ruimte zich gewoon nét niet voor leende: een keuken met kookeiland. Keukens met kookeiland ogen niet alleen luxe, ze bieden ook meer ruimte om keukengerei op te bergen. Het belangrijkste voordeel in mijn ogen? Een keuken met kookeiland is een echte woonkeuken.

Voordelen van keukens met kookeiland

Voordat ik met alle voordelen begin benoem ik ook meteen even het nadeel, waar wij dus ‘last’ van hadden. Ons nieuwbouwhuis was zo ingericht dat we wel voor een lange keuken met blad en werkruimte aan beide kanten konden gaan (dus alsnog een ruime keuken) maar door de ruime zithoek en eettafel was er net niet voldoende plek voor een kookeiland of ‘bar’. Het moet dus wel goed in de ruimte passen. Leent jouw huis zich wel voor een keuken met kookeiland? Dan zou ik daar áltijd voor gaan. Waarom?

  • Een keuken met kookeiland is een echte woonkeuken. Je ziet vaak dat mensen aan één kant barkrukken neerzetten waardoor je al gauw in de keuken zit. Gezellig tijdens het koken bijvoorbeeld.
  • Een kookeiland met ruimte voor zit plek is ook ideaal voor kinderen die hun huiswerk willen maken zonder alleen stilletjes op hun kamer te zitten
  • Een kookeiland biedt veel meer opslagruimte door lades in het eiland gedeelte.
  • Een keuken met kookeiland is dus niet alleen gezelliger, maar ook een stuk praktischer.

3D ontwerp van jouw droomkeuken

Als je bij Nuva Keukens gaat kijken voor eiland keukens dan kun je een adviesgesprek plannen met een adviseur. Dat zou ik altijd aanraden, omdat een adviseur mee kan kijken naar je wensen en in hoeverre deze haalbaar (en soms ook handig) zijn. Zo hadden wij een heel duidelijk beeld waar we de kookplaat wilden hebben, maar de adviseur legde ons uit waarom dat in de praktijk niet goed werkt en adviseerde ons dus anders. Je kunt ook een 3D ontwerp laten maken waardoor je een heel realistisch beeld krijgt van hoe jouw droomkeuken met kookeiland eruit kan zien. Ook kun je alvast op de website van Nuva Keukens kijken bij het kopje showroomkeukens. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden aan kleuren, materialen en apparatuur én wat dat zo ongeveer kost.


Bekijk hieronder vast wat van mijn favorieten van Nuva Keukens :)

*

Een reactie posten