trilplaat ervaringen

Wat is een goede trilplaat


Ben je op zoek naar trilplaat ervaringen? Dan zit je hier goed! Voordat ik in ga op de vraag: wat is eigenlijk een goede trilplaat - eerst even een eerlijk antwoord op de vraag of een trilplaat wel echt werkt. Daarna kun je beter bepalen of je veel geld wilt uitgeven aan een trilplaat.  Zorgt een trilplaat echt voor calorieverbruik, afvallen of vetverbranding? En wat is daarvoor dan een goede trilplaat? Je komt erachter in dit artikel waarin ik mijn ervaringen met de trilplaat deel.

Werkt een trilplaat echt: ja en nee

Flauw hé, maar het is wel zo: een trilplaat werkt afhankelijk van wat je doel is. Laten we aannemen dat jouw doel - net als dat van mij - is: vetverbranding zodat je afvalt. Dan is het antwoord: nee, een trilplaat werkt helaas niet. Studies hebben namelijk aangetoond dat je totaal geen calorieën verbrand door op een trilplaat te gaan staan: je verbrand er net zo veel mee als wanneer je met beide benen op de grond stil staat. Niks extra's omdat de ondergrond trilt dus. De claims zijn dat je vet verbrand en dit dus goed is voor je calorieverbruik, doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dat laatste is zeker waar. Alleen is dat niet voldoende voor vet verbranding. Je hartslag gaat er bijvoorbeeld niet van omhoog. En het is ook niet zo dat je ál je spieren zodanig intensief aanspant, dat je je spieren traint. Je bloedsomloop krijgt dus zeker een boost (wat kan helpen tegen spierpijn) maar vet verbranden gaat je niet lukken met een trilplaat, de 'workout' is er simpelweg niet intensief genoeg voor. Doe je bijvoorbeeld squats op de trilplaat, dan heb je natuurlijk wel een intensievere workout te pakken.

Wat is een goede trilplaat

Naar mijn mening is een goede trilplaat any trilplaat die trilt in meerdere standen. Want dat is ook meteen het enige wat een trilplaat doet. Ik heb eens de duurdere varianten van Tellsell gehad, de Vibrofit. Deze werkt precies zo als goedkopere varianten van bol.com, die rond de 80 euro kosten. Als je dus een trilplaat wil aanschaffen, dan zou ik gewoon voor een wat goedkopere gaan.


Mocht je dus al die tijd hebben gehoopt dat een trilplaat calorieverbruik stimuleert, dan moet ik je teleurstellen. Maar als je een betere doorbloeding wilt en spierpijn wilt kunnen voorkomen na het sporten, dan is zo'n trilplaat zo gek nog niet.

Dit is ook leuk voor jou:

Bekijk de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en de positieve impact ervan op mijn zelfbeeld.


Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox