5 Tijdbesparende Haar, Beauty & Style Hacks Voor Drukke Mama's

1 oktober 2022

Als mama to be binnenkort ben ik me al maanden op van álles aan het voorbereiden. Van de baby uitzet tot aan de bevalling en natuurlijk ook mom life daarna. Ik heb namelijk altijd geroepen dat het mij heus niet zal gebeuren dat ik er na de bevalling als een slons bij loop. Toch zijn de échte eerlijke verhalen van nieuwe mama's anders: je hebt er de tijd en energie simpelweg niet voor om er altijd uit te zien om door een ringetje te halen. Met deze tips ga ik zelf in elk geval proberen er toch wat van te maken, zonder dat het veel tijd kost. Tijd voor mijn tijdbesparende beauty, haar én style hacks!

Geen zin in mascara? Groei je wimpers (en wenkbrauwn) mega snel lang met castor olie!

Ik ben altijd al gauw emo, maar ik kan me alleen maar voorstellen dat dat na de geboorte van je baby vertienvoudigd. Dan heb je natuurlijk geen zin in uitgelopen mascara, of uberhaupt mascara op doen. Ik heb een tip voor je die echt het proberen waard is! Castor olie is een wat dikkere olie die je wenkbrauw en wimper haartjes in rap tempo laat groeien. Het is bizar hoe snel mijn wenkbrauwhaartjes teruggroeiden én hoeveel dikker en donkerder ze waren. Eerst haalde ik het uiteinde van mijn wenkbrauwen weg om zelf zo'n cat eye look te creëren, maar dat betekent dat ik elke dag mijn wenkbrauwen moest bijtekenen. Daar heb ik straks ongetwijfeld geen zin meer in, dus ben ik vast mijn wenkies aan het laten uitgroeien. Elke avond castor olie erop en slapen maar. Waar ik ook elke dag nepwimpers droeg, heb ik die onlangs alvast in de prullenbak gegooid. Mijn eigen wimpers en vooral de wimperaanzet smeer ik elke avond in met castor olie voor het slapen gaan. Ze zijn na een week al voller, langer en de 'lege plekken' worden langzaamaan opgevuld met baby haartjes. Binnenkort dus volle wimpers én wenkbrauwen waar niet per se makeup aan te pas hoeft te komen.

Hair extensions voor haar dat altijd goed zit

Ik droeg jarenlang mega lange hair extensions: dat is absoluut niet praktisch, laat staan als je de hele dag met een baby in de weer bent. Wél vind ik kortere hair extensions echt een uitkomst. Die raken niet gauw in de knoop, geven je haar letterlijk wat meer body én ze houden langer slag of krul vast. Ik draag momenteel de 35cm lange extensions van Loca hair, maar mocht je meer merken willen ontdekken: bekijk dan even mijn enorme review van mijn top 10 favoriete hair extensions merken inclusief prijzen etc. Ik krul de uiteinden van mijn hair extensions ongeveer 1 keer per week en omdat precies dat stuk onder mijn eigen haar uitkomt, lijkt mijn hele kapsel netjes gestyled, terwijl ik alleen maar hair extensions in clip. Ze zijn niet zwaar en zitten niet in de weg. Pluspunt: ik ga er gewoon mee slapen, dus ik wordt letterlijk wakker met haar dat direct goed zit. En heb je even geen zin in hair extensions, maar wel een snel kapsel: een messy bun is ook al-tijd goed.
Ga voor gestyled lounge wear

Ik ben niet iemand die de deur uit gaat in een trainingspak, maar ik weet nu al dat ik heus geen zin heb om mijn comfortabele outfit elke keer om te ruilen voor wat anders als ik éven de deur uit ga. Ik ga dus voor gestyle loungewear: een joggingbroek en matching oversized sweater - wel van goede kwaliteit! Dat maakt echt het verschil tussen gewoon sportief en slordig. Zo´n lounge set met een oversized teddy coat, dad sneakers en een goede designer tas kan er echt wel heel stylish uit zien. Grote kans dat je me daar binnenkort mee ziet dus :)

Gel nagels (BIAB) voor een altijd nette manicure

Eerst droeg ik nepnagels en lakte ik elke zoveel dagen mijn nagels in een andere kleur. Daar ga ik straks natuurlijk geen tijd voor hebben, of in elk geval geen prioriteit aan geven. Tegenwoordig heb ik op mijn eigen nagels een laag gel lak, om precies te zijn BIAB gel. Dat staat voor Builder In A Bottle en is nóg sterker dan een normale gellak. Het maakt je eigen nagels ontzettend stevig en geeft ze een prachtige hoogglans, waardoor je nagels er uit zien alsof je ze professioneel hebt laten doen. Dat kan je natuurlijk ook doen, maar ik vind dat zonde van het geld als ik het net zo goed zelf kan. Oh ja, bijkomend voordeel: je zit niet met afgebladderde nagellak want gel nagellak en BIAB gaat er niet zomaar af.Ben altijd dressed up met gold plated sieraden

Ik wisselde doorgaans dagelijks van sieraden. Ik heb denk ik wel 30 zilveren en gouden ringen, tig kettingen en armbandjes etc, maar ik heb geen zin om elke dag iets nieuws om te doen. Ik draag nu al weken één set bestaande uit 2 ringen, een armbandje, oorbellen en een ketting - allemaal in gold plated. Dat betekent dat ik ze dag en nacht om laat en er ook gewoon mee ga douchen. Ik doe mijn sieraden nooit af, dus sta altijd dressed up op. Vind ik zelf echt een groot verschil maken, zonder sieraden voel ik me heel kaal. PS. Gold plated sieraden hoeven helemaal niet duur te zijn, zo scoor ik geregeld nieuwe items bij Lucardi voor fijne prijsjes.

Dit waren mijn 5 tijdbesparende beauty, hair en style hacks voor drukke mama´s. Ik hoop vooral dat ik mijzelf hier aan kan houden, zodat ik er toch enigszins verzorgd bij loop zonder dat het me enorm veel tijd en moeite kost ;)


Een reactie posten