Krullend Haar Verzorgen Doe Je Zo!

21 november 2023

Krullend haar is prachtig, maar het kan soms een uitdaging zijn om het goed te verzorgen. Van hydratatie tot styling; krullend haar heeft vaak wat meer aandacht nodig. Als jij gezegend bent met krullen, dan kun je ze met deze tips juist super makkelijk mooi in model houden én verzorgen. Zo wil iedereen wel krullen! Lees verder voor de beste tips op een rij.


1: Gebruik speciale producten voor krullen

Krullend haar reageert beduidend beter op producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de textuur van krullend haar. Investeer daarom in kwalitatieve stylingproducten zoals speciale gel voor krullen,  leave-in conditioners en crèmes die specifiek zijn ontworpen voor krullend haar. De meeste producten kun je afstemmen op jouw specifieke type krul, zoals wavy, curly of coily.

2: Hydrateren is de sleutel

Krullend haar heeft van nature de neiging om droger te zijn dan steil haar, omdat de natuurlijke oliën moeilijker hun weg vinden van de hoofdhuid naar de uiteinden. Daarom is hydrateren cruciaal. Kies voor sulfaatvrije en vochtinbrengende shampoos om je krullende haar te reinigen zonder de natuurlijke oliën er af te wassen. Gebruik daarnaast een diep conditionerende behandeling minstens éé keer per week. Zo geef je je krullen de benodigde voeding om weer te shinen!

3. Kammen met zorg

Waar mensen met steil haar juist veel kammen om hun haar steil te houden, wil je dit vermijden als je je krullen wil behouden. Krullend haar kan snel klitten vormen en kammen kan dan al gauw leiden tot breuk en beschadiging van je prachtige krullen. Gebruik in plaats daarvan een grove kam of je vingers om voorzichtig klitten uit je haar te verwijderen, beginnend bij de uiteinden en langzaam omhoog werkend.

4. Beperk hitte op je krullen

Stylingtools zoals stijltangen en föhns kunnen krullend haar beschadigen en de natuurlijke textuur verstoren. Als je toch warmtestyling wilt toepassen, gebruik dan een hittebeschermend product en stel de temperatuur in tot maximaal 180 graden om beschadiging van je haar te beperken. Wil je je haar droog föhnen? Gebruik dan een diffuser. Deze verdeeld de hitte gelijkmatiger over je haar en door de tandjes op de diffuser worden je krullen veel beter gedefinieerd, zodat je haar niet gaan pluizen.

5. Laat je krullen regelmatig knippen

Regelmatige kappersbezoeken zijn essentieel om je krullende lokken gezond te houden. Het bijhouden van gespleten haarpunten bevordert niet alleen de algehele gezondheid van je haar, maar helpt ook om krullen veerkrachtig en levendig te houden. Een kapper die gespecialiseerd is in krullen kan je helpen je krullen zo mooi en gezond mogelijk te houden. 

Onthoud dat elk haartype uniek is, dus verdiep je goed in het type krullen dat jij hebt en experimenteer met verschillende producten en technieken om te ontdekken wat het beste werkt voor jou. Met bovenstaande tips zie je maar dat krullend haar verzorgen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn 😀
Een reactie posten