Wat is een goede trilplaat

  Wat is een goede trilplaat


Voordat ik in ga op de vraag: Wat is een goede trilplaat - eerst even een eerlijk antwoord op de vraag of een trilplaat wel echt werkt. Daarna kun je beter bepalen of je veel geld wilt uitgeven aan een 'goede' trilplaat.  Zorgt een trilplaat echt voor calorieverbruik, afvallen of vetverbranding? En wat is daarvoor dan een goede trilplaat? Je leest het in dit artikel, zodat jij weet of je eigenlijk wel een trilplaat aan wilt schaffen.

Wat is een goede trilplaat

Naar mijn mening is een goede trilplaat any trilplaat die trilt in meerdere standen. Want dat is ook meteen het enige wat een trilplaat doet. Als je alle TellSell reclames moet geloven, dan kun je met de trilplaat super snel calorieën verbranden en afvallen.  Dat klinkt te mooi om waar te zijn, hé? Dat is het dus ook. Studies hebben namelijk aangetoond dat je echt geen calorieën verbrand door op een trilplaat te gaan staan. Door op een trilplaat te staan verbrand je precies zo veel calorieën als wanneer je met beide voeten op de grond stil gaat staan, niets extra's omdat de ondergrond trilt dus. De beweringen gaan dat je vet verbrand en dit dus goed is voor je calorieverbruik, doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dat laatste is zeker waar, maar dat is dus niet voldoende voor verbranding. Je hartslag gaat er bijvoorbeeld niet van omhoog. En het is ook niet zo dat je ál je spieren zodanig intensief aanspant, dat je je spieren traint.

Wat is een goede trilplaat: elke trilplaat die trilt

Heel flauw, maar elke trilplaat die daadwerkelijk trilt is dus een goede trilplaat. Dat is namelijk voldoende voor een goede bloedsomloop. Hoe hard een trilplaat echter ook trilt, vet verbranden ga je er niet mee voor elkaar krijgen. Afvallen ook niet. Daarom zou ik (als je hierna nog een trilplaat wilt aanschaffen) voor een redelijk simpele en goedkope gaan. Ik zelf ben bij Bol.com gaan zoeken naar een voordelige trilplaat zonder extra snufjes - want er zit echt geen standje 'vetverbranding' op - en las wat positieve recensies over het makkelijke gebruik. Dat was voor mij voldoende om uit te komen op een trilplaat van Fitness Body voor nog geen 80 euro. Hij trilt, in wel 50 verschillende standen. En daarmee werkt hij dus helemaal prima! Ik kan er mijn spieren mee los trillen en dat is ook precies waar ik 'm voor gebruik. 

Dit is ook leuk voor jou:

Bekijk de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en de positieve impact ervan op mijn zelfbeeld.


Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox