Keelontsteking (keelpijn) Met Natuurlijke Middelen Snel Verminderen

Wat helpt snel tegen keelontsteking en keelpijn?


Niets is vervelender dan de enorme keelpijn die keelontsteking met zich meebrengt. Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middelen, naast pijnstillers, die je kunt proberen om snel van de pijn af te komen.
Zelf heb ik elk jaar wel een keer keelontsteking. Bij sommige mensen slaan virussen en griepjes nu eenmaal sneller op de keel dan bij anderen. Een gewone keelpijn is vervelend, maar keelontsteking is zeker een tandje erger. Je herkent keelontsteking niet alleen aan de keelpijn, maar vooral ook doordat je keel rood en gezwollen is en er witte vlekken op zichtbaar kunnen zijn. De meeste mensen krijgen ook verhoging of koorts en gezwollen lymfeklieren in de nek, doordat je lymfeklieren hard werken om de infectie in je keel te bestrijden. Met deze middeltjes kom je snel en op een natuurlijke manier van je keelpijn door keelontsteking af:

Water met citroensap tegen keelontsteking

Wat ik als eerst doe wanneer ik merk dat ik een keelontsteking krijg, is een grote kan water vullen met ijsklontjes, water en veel citroensap. De kou van het water helpt de zwelling in je keel verminderen en het citroensap heeft een antibacteriële en antivirale werking. Dit verlicht voor mij persoonlijk het meest de keelpijn en de zwelling.

Thee met honing en citroen

Wat naast kou heel goed werkt is juist warmte. Hete thee (dit kan alle soorten thee zijn) waar je honing en citroen aan toevoegt werkt het beste. De warmte verminderd te pijn, honing verzacht je keel en citroen heeft, zoals hierboven ook genoemd, een antibacteriële en antivirale werking.

Zoute bouillon

Sowieso is veel drinken goed wanneer je niet helemaal fit bent. Daarnaast is zout goed tegen keelpijn en keelontsteking omdat het reinigend werkt, dus het pakt de infectie echt aan. Ook helpt warmte tegen de pijn. Voeg dit allemaal samen en je snapt waarom een kop hete, zoute bouillon goed werkt tegen keelpijn en keelontsteking.

TIP: dit verwacht de pijn van gezwollen lymfeklieren

Even een extra tip: veel mensen krijgen door keelontsteking opgezwollen lymfeklieren in de hals. Die kunnen bijzonder pijnlijk worden en dat maakt, in combinatie met de pijn in je keel, dat alleen al je hoofd draaien ongemakkelijk wordt. Wat mij het best helpt tegen gezwollen lymfeklieren is warmte erop. Dit kan door een dikke sjaal, maar wat écht de pijn verzacht is een warmtepleister erop. Niet direct op je huid! Warmtepleisters koop ik altijd bij de Action, maar van Voltaren heb je ze ook: ze zijn ongeveer 10 cm lang en breed en je plakt ze OP een sjaal bijvoorbeeld. Deze wikkel je om je nek en zo heb je zo'n 12 uur lang warmte van de warmtepleister.

Wat helpt vooral NIET tegen keelontsteking?

Ik heb een grote hekel aan de typische 'anti keelpijn pastilles' oftewel snoepjes die claimen te helpen bij keelpijn en keelontsteking. Deze snoepjes bevatten veel suiker en dat werkt zo'n beetje alle processen in je lichaam tegen die juist een infectie aan het bestrijden zijn. Als je toch op een keelsnoepje wil zuigen, dan kun je nog beter een zout dropje pakken: ook zout verzacht en reinigt de keel.