Q&A

Als blogger heb ik al aardig wat verschillende soorten 'vormen' aangenomen... Ik ben begonnen als DIY blogger, toen jarenlang een succesvol, internationaal modeblog gehad, vervolgens ben ik in het Nederlands gaan bloggen en daarna ben ik BLES Magazine weer begonnen in het Engels. Door de jaren heen zijn er best wat vragen gekomen - en nog steeds krijg ik geregeld leuke vragen van lezers. Over mijzelf als blogger, mijn blog , maar ook over topics waar ik veel over schrijf. De meest gestelde vragen heb ik verzameld en hieronder beantwoordt. Heb je een vraag, maar staat deze er niet bij? Stuur me dan een mailtje op malu@lifebeautystyle.nl of stuur me een berichtje via social media. Wie weet zie je 'm hier dan terug!

Waarom is BLES Magazine veranderd in Life, Beauty & Style?
In mei 2021 heb ik de naam BLES Magazine (Beauty, Life, Entertainment & Style) omgezet naar Life, Beauty & Style simpelweg omdat de categorie Entertainment al een hele tijd geen content meer had omdat ik er zelf geen interesse meer in had. Omdat ik wel door wilde gaan met mijn blog koos ik ervoor om de naam aan de passen naar Life, Beauty & Style zodat de categorieën die wél gevuld worden met content, ook daadwerkelijk in de naam van mijn blog terug komen.

Waarom ben je gestopt als modeblogger?
Ik heb op mijn vorige blog (The Stylish Confessions, nu offline) ruim 6 jaar wekelijks over mijn PR stages in de modewereld geschreven, verslagen van Fashion week en events gedaan en daarnaast mijn eigen outfits laten zien. Op een gegeven moment vond ik zelf dat er vrij weinig inhoud meer in mijn artikelen zat: wat ik dagelijks draag is niet bepaald informatieve stof. Daarnaast waren er genoeg andere topics waar ik graag over schreef, maar die niet pasten in het plaatje van een modeblog. Daarom ben ik geswitcht naar Life, Beauty, Style en ben ik niet meer in het hokje 'modeblogger' te stoppen. Waarin dan wel? Geen idee. Ik zie mijzelf  nu vooral als content creator op de eerde genoemde topics - en dat geeft me veel meer vrijheid om content over te maken.


Bekijk hier mijn PR & Media overzicht met samenwerkingen en media uitingen


Wat doe je naast je werk als blogger?

Ik zie het 'blogger zijn' al lang niet meer als werk. Het begon ooit als hobby, liep uit tot een succesvol, internationaal blog waardoor ik mijn bijbaan kon opzeggen... En nu is het weer een hobby. Wel vind ik het nog elke dag ontzettend leuk om te doen en ik stop er in mijn weekenden en vrije tijd veel tijd in. Maar ik doe het niet om er geld mee te verdienen of  'gratis' spullen mee te krijgen - ik werk namelijk fulltime als Webmaster bij Philadelphia Zorg en dat vind ik veel te leuk! Dát is mijn baan en dat gaat altijd voor het 'blogger zijn'😄

Waarom heb je niet een baan in de mode of beauty branche gezocht na je stages?
Ik heb 3 stages gelopen in de marketing / PR branche en dan met name bij bureaus die (high end) mode, beauty en lifestyle merken voor hun rekening namen, zoals Prada, Omega en Swarovski. Ik dacht dat ik het een geweldige wereld zou vinden, vol glitter & glamour en dat ik het leuk zou vinden om me tussen de rich en famous te begeven. Niets is minder waar; dat modewereldje is alleen aan de buitenkant leuk (vind ik). Het is naar mijn ervaring een oppervlakkige wereld waar vooral macht, wie je kent en drank & drugs een grote rol spelen en waar mensen echt over lijken gaan om te bereiken wat ze willen. Ik zal altijd een passie voor mode en beauty houden, maar wil bewust niet in die harde wereld werken. 

Waarom ben je gestopt met je YouTube kanaal?
Ik had naast mijn vorige blog The Stylish Confessions ook een YouTube kanaal, genaamd Malu's Makeup. Daar plaatste ik makeup tutorials, maar ook outfit video's en vlogs van bijvoorbeeld Fashion Week. Helaas heb ik een keer een niet royalty-free liedje onder een video gezet, waardoor YouTube eerst mijn kanaal blokkeerde en deze daarna zonder pardon verwijderde. Ik had op dat moment bijna 60,0000 internationale abbonnees, die het ook jammer vonden dat zomaar mijn kanaal uit de lucht werd gehaald. Samen met wat abbonnees heb ik Youtube geprobeerd te benaderen, maar geen enkel bericht heeft helaas geholpen. Ik heb nooit meer mijn kanaal teruggekregen. Ik vond het geen ramp om te stoppen omdat ik dit toch al niet meer kon combineren met mijn studie, maar ik vind het nog steeds jammer dat ik de video's daarmee ook kwijt ben. Tip voor iedereen met een Youtube kanaal: gebruik nooooooit copyrighted muziek maar zoek op royalty-free liedjes ;) UPDATE | ik ben een nieuw kanaal begonnen!