Hond en fulltime werken

   hond en fulltime werken


Een hond en fulltime werken? Kan dat? Is dat niet zielig? Dit zijn vragen die ik mezelf afvroeg voordat wij Evi, onze maltipoo van nu 1,5 jaar kregen. We kregen haar net voor Corona, dus we weten ook hoe het is om fulltime te werken en een hond te hebben, terwijl je toch naar kantoor moet. In dit artikel leg ik uit hoe wij een hond hebben en toch fulltime werken, zonder dat het zielig is voor de hond.

Hond en fulltime werken: voor en na corona

Mijn man en ik hebben allebei een kantoorbaan, fulltime. Hij werkt 40 uur, ik werk 36 uur: verdeeld over de ene week 4 dagen en de andere week 5 dagen. Ik was al van plan om dan 1 dag in de week thuis te werken en mijn man ook, zodat Evi 2 dagen één van ons fulltime om haar heen had. Voor de andere 3 dagen hadden we deze oplossing, zodat we een hond en fulltime werken toch konden combineren:

  • Tussen de middag naar huis
    Toen we Evi net hadden werkte ik op 5 minuten lopen vanaf huis. Ik ging dan ook elke pauze naar huis om haar uit te laten, te spelen en aandacht te geven. De 3,5 uur ervoor en 4 uur erna was ze sowieso veel aan het slapen en zorgden we voor botjes, speelgoed, tv aan en natuurlijk de camera zodat we haar in de gaten konden houden.
  • Oppas / Pet B&B
    Woon je wat verder weg van je werk en kun je niet in de pauze naar huis? Zorg dan voor een oppas - bijvoorbeeld vrienden of familie die wellicht in de buurt wonen- die gedurende de dag even kunnen kijken en je hond uitlaten en spelen. Je kunt ook kiezen voor Pet B&B, waar je mensen bij jou in de buurt kunt vinden die tegen een kleine vergoeding bij jou thuis komen oppassen of waar je je hond naar toe kunt brengen.
  • Uitlaatservice
    Naast het regelen van een oppas kun je ook kiezen voor een uitlaatservice. Een uitlaatservice is voor je hond echt een feestje. De hond wordt dan thuis opgehaald en met een groep andere honden uitgelaten in een park, bos of uitlaatplek in de buurt. Je hond kan dan lekker rennen en spelen met andere honden. Evi is vaak 3 á 4 uur weg totaal (ze wordt opgehaald, spelen/uitlaten, weer terugbrengen) dus op dagen dat we beiden naar kantoor moesten echt ideaal.

Hond en fulltime werken: meer thuis door corona?

Nu we de Coronacrisis hebben gehad (of nou ja, er nog wel inzitten) veranderd er voor veel mensen die op kantoorwerken een heleboel. Bij de organisatie van mij en mijn man is het beide zo dat we maar 1 dag in de week naar kantoor hoeven en de rest thuis werken, ook na corona. Ideaal dus want zo is de hond nooit alleen. Werk jij ook op kantoor en heb of wil je een hond? Probeer dan af te spreken dat je ook deels thuis kunt werken. Heb je geen kantoorbaan en werk je fulltime in bijvoorbeeld een ziekenhuis of als kapper? En moet je daardoor wel de deur uit? Dan heb je misschien wat aan bovenstaande tips, zodat je toch een hond kunt hebben én fulltime kan werken.

Dit vind je vast ook interessant

Bekijk de documentaire Reflectie, waarin ik vertel over mijn ervaring met neus fillers (liquid nosejob) en de positieve impact ervan op mijn zelfbeeld.


Meld je aan voor de nieuwste Life, Beauty & Style artikelen in je mailbox